Κτήμα Μητρούλη - Η ιδέα

Οι έντονες εμπειρίες της παιδικής μου ηλικίας με τη φύση της Μακεδονίας, η υπερηφάνεια για την πατρίδα μου με τους θησαυρούς της όπως επίσης και οι γνώσεις τεσσάρων και πλέον δεκαετιών στη Γερμανία, δημιούργησαν ένα όνειρο, που πραγματοποιήθηκε με το Κτήμα Μητρούλη. 

Στην κορυφή του χωριού Μικρή Βόλβη, η μοναδική περιοχή της λίμνης, των βουνών και του Αιγαίου Πελάγους συμβάλλουν στη δημιουργία αυτού το εξαίσιου κρασιού, δίχως περιτές τεχνητές προσθήκες.

Στην καρδιά αυτού του κρασιού χτυπά η αυτόχθονη ποικιλία σταφυλιών Λημνιό, ένας τύπος σταφυλιού που καλλιεργείται σε αυτή την περιοχή για μερικές χιλιάδες χρόνια.

Για να επιτευχθεί η εξαιρετική ποιότητα, η καλλιεργούμενη έκταση καθώς και ο όγκος παραγωγής διατηρούνται αυστηρά περιορισμένα.

Κατά συνέπεια, η προσωπική αφοσίωση στο κάθε τσαμπί σταφύλι είναι δεδομένη, κάθε στιγμή.

Το λιγότερο είναι περισσότερο.

Κάθε μία διαδικασία γίνεται με τη μέγιστη φροντίδα και αποκλειστικά στην περιοχή του Κτήματος Μητρούλη, ξεκινώντας με τη φύτευση και καταλήγοντας με την αποθήκευση των φιαλών.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν την οικονομική πλευρά, φαίνεται παράλογο και ακατανόητο σε πολλούς ανθρώπους το όραμά μου, αλλά η ιδέα της παρασκευής ενός κρασιού από σταφύλι στο οποίο αναφέρθηκε και ο Αριστοτέλης, όπως επίσης και η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση για υγιεινά προϊόντα, ενδυνάμωσαν την πίστη μου στην καθημερινή μου εργασία στον αμπελώνα.

Το όνομα Philosophia ουσιαστικά εκφράζει  σε μένα και την οικογένειά μου, τη μοναδικότητα αυτού του κρασιού και τα πιστεύω όλων των ανθρώπων πίσω από αυτό.

Θα με γέμιζε ευχαρίστηση, αν μπορούσατε να απολαύσετε το κρασί  Philosophia έχοντας την ελληνική  αίσθηση της ακινητοποίησης του χρόνου.

Στη Διάθεσή σας, για οποιαδήποτε απορία και πρόταση που αφορά το κρασί μας Philosophia.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Μητρούλης

 

 

 

©2008-2024 Κτήμα Μητρούλη
57014 Μικρή Βόλβη Θεσσαλονίκης, Τηλέφωνο 23970 51359, Fax 2397051095, Κινητό 6982 363345, kmitroulis@mitroulis.gr