Προσωπικά - Πάθος

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε, ως ο τρίτος απο τους τέσσερεις γιούς, στις 16. 06. 1944 στην Βλάστη/Κοζάνης, όπου διέμενε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου η οικογένεια νομάδων Μητρούλη.

Στην όμορφη Βλάστη της βοριοδυτικής Μακεδονίας, τα αιγοπρόβατα και τα άλογα της οικογένειας είχαν βρεί το κατάλληλο κλίμα στα βουνά, σε υψόμετρο 1250 μέτρων.Παράλληλα η οικογένεια περνούσε τις ήπιες μέρες του χειμώνα και το κοπάδι επιβίωνε τις χειμωνιάτικες ημέρες στο χωριό Μικρή Βόλβη , όπου είναι εγκατεστημένο σήμερα το Κτήμα Μητρούλη.

Περiπου για 20 χρόνια της ζωής του ο Κωνσταντίνος γεύτηκε τις εμπειρiες της αγνής φύσης, της απόλυτης  ελευθερίας καi συνάμα ανέπτυξε τον αυθορμητισμό και την περιέργεια οι οποίες τον οδήγησαν, μετά τις εξετάσεις του Λυκείου, στο Αμβούργο της Βόρειας Γερμανίας, όπου οι συνθήκες ζωής ήταν περισσότερο ευνοϊκές και πιο ελπιδοφόρες ,εν συγκρίσει με την Ελλάδα, για το μέλλον ενός 19 χρονου νεαρού.

Η επιθυμία, ο νόστος,κάποτε να επιστρέψει στις ρίζες του, γεννήθηκε την ίδια στιγμή που ο ίδιος επιβιβάστηκε στο γεμάτο κόσμο τραίνο με προορισμό την Γερμανία τον χειμώνα του 1963...

Τα επόμενα 40 χρόνια στην Γερμανία έφεραν στον Κωνσταντίνο χαρά και ευτυχία. Το 1972 παντρεύτηκε την Gisela και ολοκλήρωσαν την οικογένεια τους με τον ερχομό των παιδιών τους Νίκο και Χριστίνα-Γλυκερία. 

O Κωνσταντίνος και η Gisela ίδρυσαν το 1977 μια εταιρία παραγωγής προιόντων υψηλών προδιαγραφών για κορυφαίους οίκους ραπτικής και δημιούργησαν το δικό τους κατάστημα στο Quickborn, βόρεια του Αμβούργου.

Το κλειδί της επιτυχίας τους ήταν η παραγωγή  εξειδικευμένων προιόντων υψηλής ποιότητας, αρχή στην οποία παραμένουν πιστοί ακόμη και σήμερα.

Η Δεκαετία του 90 ήταν η περίοδος όπου τα σχέδια μόνιμης επιστροφής στην Ελλαδα οριστικοποιήθηκαν. Ο Κωνσταντίνος και η  Gisela αγόρασαν τα κτήματα στην κορυφή της Μικρής Βόλβης, όπου σήμερα το μοναδικό κρασί Philosophia δημιουργείται και έκτισαν την οικία τους κάτω ακριβώς απο το κτήμα, ώστε να είναι σε συνεχή επαφή με τα σταφύλια 24 ώρες το 24ωρο. 

Πέραν όλων αυτών, ο Κωνσταντίνος άρχισε να μελετά σχετικά με την οινοπαραγωγή.

Επιπροσθέτως, οι εμπειρίες του με την φύση, οι αρχές σχετικά με την ανώτατη ποιότητα, η μοναδικότητα του καθώς και το παραδοσιακό του πνεύμα,τον ώθησαν στην δημιουργία ενός κρασιού απο βιολογικά καλλιεργημένα σταφύλια υψηλής ποιότητας και περιορισμένο αριθμό φιαλών.

Επέλεξε την τοπική ποκιλία σταφυλιού Λημνιό αλλά και το διεθνες άγγιγμα που προσδίδει το Cabernet Sauvignοn, ως έναν συνδιασμό που συνοψίζει την ζωή του δημιουργού του.

Απο το 2002 η Μικρή Βόλβη έχει γίνει η κύρια κατοικία της Gisela και του Κωνσταντίνου.

Η ευτυχία τους να ζούν το όνειρο τους στο δικό τους αμπελώνα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, όταν συναντούν τα πέντε εγγόνια τους.

Kosta Mitroulis

 

 

 

©2008-2022 Κτήμα Μητρούλη
57014 Μικρή Βόλβη Θεσσαλονίκης, Τηλέφωνο 23970 51359, Fax 2397051095, Κινητό 6982 363345, kmitroulis@mitroulis.gr