Η περιοχή - Θάλασσα, Βουνό, Αιγαίο


 

Παίρνοντας μια βαθιά ανάσα απαλής, μεσογειακής αύρας, με το κεφάλι στραμμένο στο νότο, ο θεατής καθηλώνεται από την πλατιά, πανοραμική θέα της κοιλάδας της Μυγδονίας. Εντυπωσιακά καταπράσινα βουνά περιβάλλουν την όμορφη λίμνη της Βόλβης με την απίστευτη ποικιλία των ειδών της.

Κάνοντας μια σύντομη αναρρίχηση στην κορυφή του πρώτου βουνού, αμέσως μετά το Κτήμα Μητρούλη, στρέφοντας το κεφάλι στην ανατολή, το βλέμμα σας συναντά το καθαρό γαλάζιο του Αιγαίου, εκεί από όπου ανατέλει ο ήλιος πάνω από τον κόλπο του Στρυμώνα.

Αυτές είναι οι στιγμές που κάποιος αισθάνεται την μοναδικότητα της περιοχής και το γιατί διαπιστώσαμε ότι η βιολογική καλλιέργεια είναι η μόνη οδός για να τιμήσουμε και να γευτούμε αυτή τη θαυμάσια περιοχή.

Τα 15.000 τετραγωνικά μέτρα του μικρού μας αμπελώνα βρίσκονται στην Κεντρική Μακεδονία, 70 χιλιόμετρα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, του ιστορικού λιμανιού της Βόρειας Ελλάδας.

Στην κορυφή του χωριού Μικρή Βόλβη, το οποίο βρίσκεται στη βορειοδυτική όχθη της Λίμνης Βόλβης, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, ο αμπελώνας βλέπει νότια, εκεί όπου το Αιγαίο Πέλαγος ανταμώνει το Αγιον Ορος και τα τρία πόδια της Χαλκιδικής.

Το κρασί μας δημιουργείται υπο το ιδανικό Μεσογειακό Κλίμα, με ήπιους προς κρύους χειμώνες καθώς και ξηρά μα και ζεστά καλοκαίρια. Το χώμα βρέχεται απο την θάλασσα άλλα και απο την λίμνη-κατάσταση η οποία βοηθά εξαιρετικά την ποικιλία του σταφυλιού μας Λημνιό. 

 

 

 

©2008-2024 Κτήμα Μητρούλη
57014 Μικρή Βόλβη Θεσσαλονίκης, Τηλέφωνο 23970 51359, Fax 2397051095, Κινητό 6982 363345, kmitroulis@mitroulis.gr